logo-zentiva

Despre noi

Zentiva România

Zentiva România este cel mai mare producător de medicamente generice în volume de pe plan local și parte a grupului Zentiva, unul dintre liderii europeni în domeniu. Fabrica din București, a doua pe care grupul o deține, funcționează neîntrerupt din 1962, de la fondarea sa.

În 2018, compania a înregistrat la nivel local un record al producției de 101 mil. cutii de medicamente, care ajung la pacienții din Romania și din alte 29 de țări. Începând cu anii 2000, Zentiva România a trecut prin multiple etape de modernizare, 20 mil. EUR fiind investite numai în perioada 2010-2016.

Astfel că Zentiva poate să reconfirme tradiția medicamentelor generice moderne, eficiente și accesibile pacienților și să se înscrie în filosofia grupului de a pune pacienții în centrul misiunii sale. Zentiva consideră că accesul la sănătate este un drept și nu un privilegiu, iar astăzi, mai mult ca niciodată, oamenii au nevoie de acces mai bun la medicamente. Grupul susține specialiștii din domeniul medical, farmaciștii și factorii de decizie din sănătate și împărtășește cu aceștia responsabilitatea de contribui la reducerea costurilor și la îmbunătățirea accesului la tratamente moderne.

Echipa Zentiva România numară peste 700 de persoane, în fabrica din București și în diviza comercială. Potrivit studiilor companiei, fiecare angajat al său din România susține alte 3 locuri de muncă în companii din industrii conexe, precum transporturi, furnizori materii prime, servicii, marketing, financiar etc.

Grupul Zentiva are sediul central la Praga, două unităti de producție și peste 2.500 de angajati. În prezent, grupul beneficiază de susținerea Advent International, unul dintre cele mai experimentate fonduri de investiții la nivel mondial. Grupul Zentiva are o lungă istorie care se întinde peste 530 de ani, de la momentul când farmacia Black Eagle, o mică afacere de familie, se deschidea la Praga. Astăzi, Zentiva este prezentă în 25 de piețe europene și mai mult de 40 de milioane de pacienți din Europa beneficiază de tratamentele sale generice sigure și eficiente.

Peste 55 de ani de producție neîntreruptă de medicamente

Această realitate este cartea de vizită pentru Zentiva România. Vorbește despre tradiție și despre continuitate, pe care le-am construit în mai mult de jumătate de secol. De la Uzina de Medicamente București, înființată în 1962, și până la Zentiva România de astăzi, am oferit constant românilor tratamente eficiente pentru sănătate.

Devenită SICOMED (acronim de la Sinteze-Condiționări Medicamente) în 1990 și privatizată în 2000, compania a fost achiziționată în 2005 de Grupul Zentiva.

Au urmat cumpărarea de către Sanofi, în 2009 și câțiva ani de investiții importante în fabrica din București. Din 2018, după separarea de Sanofi, Zentiva a devenit companie independentă, susținută de Advent International, unul dintre cei mai experimentați investitori de private equity din lume.

Medicamentele noastre generice sunt folosite în numeroase arii terapeutice: cardiologie, gastroenterologie, urologie, durere, reumatologie, sistem nervos central etc. Avem în portofoliu peste 100 de molecule destinate pieței din România. Nouă dintre produsele noastre sunt în top 20 medicamente generice utilizate în spitale, în volum. Transpus în procente, 39% din totalul volumelor de soluții terapeutice folosite în spitalele din România sunt medicamente Zentiva.

Am împlinit 57 de ani de producție neîntreruptă de medicamente în România. Și în fiecare dintre acești ani am fost actuali, așa cum suntem și astăzi. Ne propunem să asigurăm dreptul la sănătate al fiecăruia dintre noi. Și facem asta aici, în România, contribuind totodată și la sănătatea economiei locale.