logo-zentiva

Peşte cu ciuperci si parmezan

Tip reţetă: fel principal
Număr de porţii: 4
Timp de preparare: 40 min
Energie: 253 kcal
Proteine: 34 g
Calciu: 146 mg
Vitamina D: 3,23 UI
% Ca din aportul zilnic recomandat: 14.60%

Ingrediente:
• 30g parmezan (ras)
• 1 linguriţă de făină
• 3 crenguţe de cimbru (frunze scoase şi zdrobite)
• 4 fileuri de pește (pește alb, 168 g fiecare)
• 1 ceapă medie (tocată)
• 190 g ciuperci tăiate pe jumătate
• 1 cățel de usturoi (zdrobit)
• 75 g ceapă verde (feliată fin)

1. Cuptorul se încalzeşte la 180°C. Se pun într-o pungă de hârtie brânza, făina şi cimbrul.
2. Fiecare fileu de peste este introdus în punga şi printr-o agitare ușoră este acoperit cu ingrediente.
3. Puneţi fileuri în tavă de copt. Lăsaţi peştele în cuptor timp de 20 de minute sau până când furculiţa pătrunde uşor în el.
4. Se încălzește o tigaie la foc mediu spre mare. Se adaugă ceapa, ciupercile, ceapa verde şi usturoiul. Amestecaţi frecvent, până când ceapa se înmoaie. Asezonaţi cu piper negru măcinat.
5. Se scoate peştele din cuptor şi se acoperă cu amestecul de ciuperci, ceapă şi usturoi.

Recomandări: Uşor de pregatit28