Vitamina K
Se găseşte în legumele cu frunze verzi, spanac, varză şi varza creată, ficat, unele brânzeturi fermentate și fructe uscate
SFAT! O gustare cu prune uscate este o sursă importantă de vitamina K
Magneziul
Magneziul este prezent în numeroase alimente – diverse seminţe (mai ales de floarea-soarelui), cerealele neprelucrate, grâul germinat şi tărâţa de grâu, nuci, leguminoase, legumele verzi, apa dură, cafea, ceai, cacao, tofu preparat prin precipitarea magneziului. În general, dietele bogate în alimente rafinate, carne şi produse lactate sunt mai sărace în magneziu decât dietele bogate în legume şi cereale nerafinate.
SFAT! 50 g de migdale = până la 40% din necesarul zilnic de magneziu
Zincul
Zincul provine mai ales din peşte, carnea de păsări domestice, lapte şi produse lactate. Ficatul, brânza, cerealele, fasolea uscată, produsele de soia şi nucile sunt alte surse alimentare bogate în zinc.
SFAT! Fasolea și năutul sunt surse vegetale bogate în zinc
Carotenoizii (precursori ai vitaminei A)
Precursorii vitaminei A (carotenoizii) se găsesc în plantele colorate (fructele şi legumele galbene şi roşii). În timpul preparării termice la temperaturi înalte (frigere) se pierde o mare cantitate de vitamină A, ceea ce explică conţinutul redus al fructelor preparate comparativ cu cele proaspete.(10,13)