Tip reţetă: desert
Număr de porţii: 14
Timp de preparare: 20 min
Energie: 181 kcal
Proteine: 5 g
Calciu: 133 mg
Vitamina D: 0,11 UI
% Ca din aportul zilnic recomandat: 13.26%
Ingrediente:
- 1 cană de orez
- 1 cană de apă
- 8 căni de lapte
- 1 cană de zahăr
- 3-4 linguri de făină de porumb (sau amidon de porumb)
- Scorţişoară
Preparare:
1. Se spală orezul foarte bine. Puneţi orezul împreună cu apa într-o cratiţă şi fierbeţi la foc mic până se absoarbe toată apa.
2. Apoi puneţi orezul într-o cratiţă mai mare, adaugaţi laptele şi lasaţi să fiarbă. Separat, într-o cană dizolvaţi făină de porumb în lapte rece şi adăugaţi-l încet în cratiţă peste orezul care fierbe.
3. Este foarte important să amestecaţi în mod continuu în timp ce adăugaţi toate ingredientele, altfel există riscul ca amestecul să se ardă in partea de jos.
4. Se adaugă zahărul şi se fierbe până la consistenţa dorită. Se împarte în boluri mici şi se lasă la răcit.
5. De îndată ce s-a răcit, puneţi castroanele în frigider şi înainte de servire adăugaţi un praf de scorţişoară.
Recomandări:
Ușor de realizat
Reteţă lacto-vetariană28