logo-zentiva

Ciuperci pane şi sandvişuri cu brânză

Tip reţetă: fel principal
Număr de porţii: 4
Timp de preparare: 30 min
Energie: 426 kcal
Proteine: 22 g
Calciu: 491 mg
Vitamina D: 0,90 UI
% Ca din aportul zilnic recomandat: 49,10%

Ingrediente:
• 100 g ciuperci proaspăt tocate
• 1/2 ceapă mare, tocată mărunt
• 20 g unt
• Piper negru măcinat după gust
• 8 felii de pâine integrală de grâu, tip sandwich
• 90 g de brânză Cheddar sau Emmentaler, feliată
• 90 g brânză mozzarella, felii
• 10 g unt suplimentar, pentru prăjit
• 2 ouă
• 3 linguri lapte
• Sare 1/2 linguriţă

Preparare:
1. Se topeşte untul la foc mediu într-o tigaie. Se adaugă ciupercile, ceapa şi piperul şi se fierbe până când legumele sunt fragede. Se scot din tigaie.
2. Se taie marginea feliei de pâine.
3. Pe fiecare din cele 4 felii de pâine: adăugaţi mai întâi o felie de brânză cheddar, apoi o parte din amestecul de ciuperci şi ceapă, apoi o felie de brânză mozzarella şi acoperiti cu o altă felie de pâine.
4. Într-un bol separat, amestecaţi ouăle, laptele şi sarea. Înmuiaţi sandvişurile în amestecul de ouă pentru a acoperi ambele părți.
5. Într-o tigaie topiţi puţin unt cât să acopere uniform baza. Adaugaţi sandvişurile şi rumeniţi-le pe fiecare parte, la foc mediu, 3-5 minute.
6. Serviţi-le calde însoţite de o salată mare.

Recomandări:
Uşor de pregatit28