Există lucruri foarte importante sau mai puţin importante de care trebuie să fim conştienţi, care ne vor permite să avem un stil de viaţă mai activ, într-un mod sigur şi eficient.
Este important să nu ne grăbim să practicăm exerciţii noi.
Trebuie să începem cu exerciţiile fizice pe care le ştim cel mai bine şi care ne fac să ne simţim confortabil şi apoi să creştem treptat numărul acestora şi intensitatea până când ne atingem ţinta. Acest lucru vă va lua timp.
Exerciţiile trebuie practicate în mod regulat pentru a înregistra beneficiile dorite.
Este de preferat să practicăm mai puţin timp dar de mai multe ori (30 de minute, cinci zile pe săptămână).
Apariţia febrei musculare pentru o zi sau două după efortul fizic indică faptul că s-a depus un efort mai mare decât de obicei; acest lucru va stimula îmbunătăţirea condiţiei fizice.
Cu toate acestea, durerea persistentă poate fi şi un semn al unei leziuni; de aceea, în cazul în care durează mai mult de câteva zile, ar trebui consultat medicul.
Trebuie să alegem cu multă atenţie exerciţiile fizice astfel încât acestea să nu crească riscul unei căderi.
Persoanele diagnosticate cu fragilitate osoasă sunt mai susceptibile la fracturi în cazul unei căderi.
Mențineţi întotdeauna o poziție verticală.
Trebuie evitate anumite mişcări ca de exemplu cea de curbare a coloanei vertebrale înainte / aplecare spre înainte cu atingerea degetelor de la picioare. Acest lucru este deosebit de important dacă aţi avut o fractură prin compresie a coloanei vertebrale (fractura vertebrală osteoporotică).
Încălzirea şi revenirea după efort.
Pentru prevenirea accidentelor şi obţinerea unui beneficiu maxim, activitatea fizică trebuie precedată întotdeauna de exerciţii graduale de încălzire musculară şi urmată de exerciţii de revenire după efortul fizic depus (relaxarea).
Consultaţi-vă medicul înainte de a începe orice program de exerciţii fizice.
Dacă aveţi osteoporoză, discutați cu medicul dumneavoastră cu privire la activitatea fizică adecvată şi riscul de fracturi.21