logo-zentiva

Spaghete cu spanac, pesto şi brânză feta

Tip reţetă: fel principal
Număr de porţii: 6
Timp de preparare: 30 min
Energie: 379 kcal
Proteine: 15 g
Calciu: 205 mg
Vitamina D: 0,13 UI
% Ca din aportul zilnic recomandat: 20.50 %

Ingrediente:
• 450 g spaghete integrale
• 1 pachet circa 280 g, spanac congelat, dezgheţat, bine scurs
• 2 linguri de ulei de măsline
• 25 g parmezan ras
• O legatura de patrunjel tocat
• 2 căţei de usturoi
• 1/2 linguriță de busuioc uscat
• Sare 1/2 linguriţă
• 2 linguri de unt topit
• 80 ml apă
• 60 g brânză feta mărunţită

Preparare:
1. Se adaugă în blender spanacul, uleiul, parmezanul, usturoiul, pătrunjelul, sarea și busuiocul şi se prepară un pesto.
2. Amestecaţi la blender până cand este fin tocat şi apoi se amestecă treptat cu untul topit.
3. Gătiţi pastele făinoase, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
4. Amestecţi bine pastele cu sosul pesto şi brânza feta.

Recomandări : uşor de pregătit, economic28