logo-zentiva

Tartă de portocale cu migdale

Tip reţetă: desert
Număr de porţii: 8
Timp de preparare: 15 min
Energie: 328 kcal
Proteine: 11 g
Calciu: 204 mg
Vitamina D: 1,18 UI
% Ca din aportul zilnic recomandat: 20.00%

Ingrediente:
• 200 g / 1 1/2 căni de zahar
• 950 ml / 4 căni de lapte integral
• 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
• 1/2 linguriţă cu esenţă de migdale
• 1/4 linguriţă de nucșoară
• 8 ouă (4 ouă intregi şi 4 gălbenuşuri)
• 100 g / 2/3 ceașcă cu migdale întregi, decojite şi prăjite
• Coaja unei portocale, rasă fin
• De asemenea, este necesar: o tava de tort cu un diametru de 23 cm şi cu laturile de cel puţin 5 cm şi o tigaie mare pentru prajire.

Preparare:
1. Se încalzeşte cuptorul la 165°C
2. Se încălzesc 100 g / 1 cană de zahăr într-o tigaie de teflon, la foc mediu, amestecând cu o lingură de lemn, până când zahărul devine ușor auriu (aproximativ 10 minute). Se toarnă imediat în tava de prajituri, acoperind uniform fundul acesteia.
3. Se amestecă laptele, vanilia, esenţa de migdale, nucşoara şi restul de zahăr într-o cratiţă. Se lasă la scăzut la foc mediu şi se amestecă. Luaţi cratiţa de pe foc când compoziţia începe să clocotească uşor.
4. Se bat ouăle întregi şi gălbenuşurile într-un castron mare. Printr-o strecurătoarea cu ochiuri fine se adaugă mixul de lapte treptat (câte 60 ml / 1/4 cană de fiecare data) şi se bate compoziţia cu telul. Se amestecă treptat şi coaja de portocală.
5. Plasaţi tava de tort într-o tavă mai mare. Amestecul de lapte se toarnă în tava de tort. Cele 2 tavi sunt aşezate cu atenţie pe raftul din mijloc al cuptorului. Adăugaţi apa fierbinte în tava mai mare astfel încat să acopere 2,5 cm din partea de jos a tăvii de tort (unde se află compoziţia), apoi acoperiţi tava de prajitură cu folie.
6. Coaceţi aproximativ 60 de minute, până când crema de ou este aproape gata. Se scoate din cuptor. Scoateţi tava de tort din baia de apă şi lasaţi-o să se răceasca. Se acoperă cu folie de plastic.
7. Refrigerați cel puțin 6 ore sau mai mult.
8. Instrucțiuni de servire: luaţi un platou şi plasaţi-l deasupra tăvii de tort (trebuie să se suprapună foarte bine cu tava de tort). Întoarceți tava de tort astfel încat compoziţia să fie transferată pe platou. Deasupra se presară migdale prăjite.

Recomandări: Uşor de pregatit28